VideoFungi by VideoMe.be

Nameko

De Nameko groeit in bundels en is extreem populair in Japan. Een andere naam is dan ook wel: de Japanse Bundelzwam

De Nameko is een fenomeen om 2 redenen: zijn smaak – en dat kleverige laagje

De smaak van de stevige maar zachte Nameko is fruitig zoet, notig en aards.

Maar vooral van dat kleverige laagje wordt iedereen gek. Het werkt namelijk als natuurlijk verdikkingsmiddel in soepen, stoofpotjes, risotto’s en sauzen

Daarnaast kan je de Nameko ook gewoon bakken, grillen of koken – eigenlijk kan je niet veel mis doen met de Nameko. Maar gebruik zeker dat kleverig laagje als het kan

Recepten-storm

Als je al deze recepten hebt geprobeerd dan ben je een held(in)

  1. Nameko misosoep
  2. Spice Green beans with Nameko mushroom
  3. Nameko Mushroom Tofu
  4. Italiaanse paddenstoelensoep (kan ook met alleen Namko)
  5. Sixteen Nameko Recipe’s

Heb je een fantastisch recept die je op deze website wil zien, zend het naar info@padenstoel.be

Nameko Pad en Stoel Linde Van Syngel

Foto door Linde Van Syngel